Kook de sperziebonen beetgaar en spoel af met koud water. Laat ze uitlekken in een vergiet.
400 gram sperziebonen
Snij de kipfilet in stukje en bestrooi met paprikapoeder en zout en peper.
200 gram kipdijfilet, 1 snufje zout, 1 snuf peper, 3 theelepel paprikapoeder
Verhit de hapjespan met een scheutje olie en laat heet worden. Voeg de kip toe en bak op hoog vuur goudbruin, de kip hoeft nog niet helemaal gaar te zijn. Als je geen kipdijfilet gebruikt, maar gewone kipfilet: schep uit de pan en leg op een bord.
1 eetlepel olijfolie
Voeg de spekjes toe aan het achtergebleven bakvet en bak ze op middellaag vuur goudbruin. Voeg de ui en knoflook toe en fruit zacht.
75 gram spekreepjes, 1 ui, 1 teen knoflook
Voeg de champignons, krieltjes, tijm, tomatenpuree en bouillontablet (naar smaak) toe en bak 1 minuut mee. Blus af met de rode wijn en laat verdampen. Voeg 400 ml water toe. Breng aan de kook en zet het vuur laag.
400 gram krieltjes, 250 gram kastanje champignons, 70 gram tomatenpuree, 1 theelepel verse tijm, 50 gram rode wijn, 0,5 bouillonblokje kip, 400 ml water
Roer de maizena met een scheutje koud water tot een glad papje. Voeg dit al roerend met een garde toe aan de jachtsaus en roer door tot de saus gaat binden. Als de saus te dun is kun je nog wat extra maizena met water toevoegen.
1 eetlepel maizena
Laat de saus zachtjes even pruttelen. Voeg de sperziebonen en eventueel eerder verwijderde kipfilet toe en warm nog even door, tot alles gaar en warm is.